Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan fürdesd alaposan, gyorsan és biztonságosan újszülött kisbabádat. 10 pontban gyűjtöttük össze a fürdetéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Célunk az, hogy szakértő tippeket kapj, amelyek segítségével könnyebben, gyorsabban, és napról napra nagyobb rutinnal fürdetheted a kisbabádat.

Így emeld a kádba!

Fürdetéskor az első és legfontosabb, hogyan fogod és emeled a kádba a kisbabád. Nézd meg ezt a mozdulatot a videóban. Ha megtanulod és begyakorlod, sokkal egyszerűbben tudod fürdetni a kisbabádat. 

Tedd a kádba kényelmesen, figyelj rá, hogy ne ültesd, inkább fektesd, mert ha ülteted, a fürdetés a gerincének megterhelő lesz. Ne felejtsd a babát az egyik kezeddel végig tartod. Amint a popsija a kádban van, a másik kezed felszabadul, így kényelmesen mosdathatod. 

Föntről haladj lefelé

Föntről lefelé haladj a fürdetéssel: legjobb, ha a sorrend a következő: FEJ, ARC, FÜL, NYAK, KEZEK, KAROK, HAS, ÁGYÉKHAJLAT, LÁBAK ÉS VÉGÜL A POPSI

Mosd az arcát bátran!

Vizezd be bátran az arcát. Ha megszokja, hogy víz éri az arcát, később is bátrabban fürdik majd, nem fogja a víz zavarni. 

A fül mögött alaposan

A fül mögötti részre különösen figyelj oda, mert az újszülött füle még rásimul a fejére és mögötte a bőr könnyen bepállik, ha nem tisztítják, ki is sebesedhet.

Az áll alatti rész se maradjon ki

A nyakát is mosd meg. Ebben a korban az áll alatti rész is nehezen hozzáférhető, de figyelj oda és tisztítsd meg itt is alaposan. Mosd meg a kis kezét és a karját, itt is figyelj oda a hajlatokra. 

A köldökcsonk lehet vizes, de ne lepje el a víz!

Nyugodtan tisztítsd meg a baba hasát. Ha fürdés közben a köldökcsonkra víz folyik, nem probléma, az a fontos, hogy ne lepje el és ne ázzon a vízben folyamatosan. Éppen ezért ne legyen fürdetéskor túl sok víz a kádban. 5-6 centiméter mély víz bőven elegendő, mert így nem lepi el a víz a köldökcsonkot.

Most meg alaposan a combhajlatokat és a baba lábát. Végül mosd meg a popsiját. Ha már elég rutinos vagy, a babát ehhez, ahogy a videóban látod, meg is fordíthatod. 

Így mindössze 3-4 perc és megvagytok a fürdetéssel. Jöhet a törölgetés, az öltöztetés és a pihenés.